Vastuullisuus
Vastuullisuus ohjaa tekemistämme nyt ja tulevaisuudessa.
Ympäristövastuu
Kampusravintolat Oy:n ravintolat ja kahvilat toimivat Lappeenrannan kampuksella. Ympäristövastuullisena yrityksenä pyrimme toimimaan ympäristön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Keskeisiä asioita ovat muun muassa tuoteprosessien suunnittelu, ruokahävikin pienentäminen, biohajoaviin pakkausmateriaaleihin siirtyminen, raaka-aineiden jäljitettävyys, päästöjen vähentäminen sekä jätteiden kierrätys.
Painotamme hankintojen vastuullisuutta ja hyväksymme vain elintarviketoimittajat, jotka ottavat toiminnassaan huomioon yritysvastuun, ympäristövaikutusten vähentämisen ja tuoteturvallisuuden.
Kampusravintoloilla käytetty liha on pääsääntöisesti kotimaista. Kasvisruokailijoiden lisääntynyt määrä on huomioitu ja kasvisruoan laatuun panostetaan. Kasviruokien tarjoaminen lihan sijasta vähentää ympäristön kuormitusta ja lisää hankintojen ympäristövastuullisuutta.
Ruokahävikin vähentäminen
Hävikin vähentäminen on meille tärkeä asia ja tavoitteemme on vähentää ruokahävikkiä kaikilla osa-alueilla. Halusimme ottaa myös asiakkaamme mukaan ruokahävikin vähentämiseen. Olemme tehneet yhteistyössä Biovaaka Oy:n kanssa ja ottaneet käyttöön uusia ratkaisuja, kuten automatisoitu lautashävikin seurantajärjestelmä, joka antaa ruokailijalle palautteen poisheitetystä ruoasta. Biovaaka-palvelun avulla olemme tuoneet ruokahävikin näkyväksi myös asiakkaillemme ja saaneet siten merkittäviä tuloksia aikaan ruokahävikin vähentämiseksi.
Ruokahävikin vähentäminen kuuluu myös keittiöhenkilökuntamme päivittäiseen työhön. Otimme käyttöön keittiön kokonaishävikin seurantaan tarkoitetun Biovaaka Pro-palvelun. Palvelun avulla pääsemme seuraamaan koko ravintolan ruokahävikin syntymistä eri vaiheissa. Saatu tieto ja kattavat raportit auttavat meitä ruokalistasuunnittelussa sekä toiminnan kehittämisessä siten, että ruokahävikki pienenee. Ylijäänyttä ruokaa myydään edullisesti kotiin vietäväksi ja lahjoitetaan ruoka-apuun.
Greenreality-kumppani
Kampusravintolat Oy osallistuu ilmastotalkoisiin myös Lappeenrannan kaupungin kanssa. Liittyessämme Greenreality-kumppaniksi sitoudumme kolmeen yrityksen ympäristöystävällisyyttä edistävään tavoitteeseen. Ensimmäinen tavoite on lautashävikin vähentäminen entisestään yhteistyöllä opiskelijoiden kanssa sekä tiedottamalla hävikistä jo ennen linjastoa. Toisena tavoitteena asiakkaita pyritään ohjaamaan kasvisruokailuun monipuolistamalla ja kehittämällä kasvisruokavaihtoehtoja. Kolmantena tavoitteena yhteistyössä asiakasyritysten kanssa pyrimme ohjaamaan kokoustarjoiluja ympäristöystävällisempään suuntaan.
Kampusravintolat Oy:n kierrätys- ja jätemäärät raportoidaan vuosittain osana LUT Korkeakoulujen vastuullisuusraportointia